Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Hurtigt og sikkert i Industry 4.0: Med intelligent igus energiforsyning til lange vandringer28-11-2019

Nyt: Intelligent plast EC.T sensor overvåger tilstanden på de fem gange højere slidstærke højhastigheds polymere glidelegemer i energikæder

Høje hastigheder og lange vandringer er specielle udfordringer for energikædesystemer på maskiner og fabriksanlæg. igus har derfor udviklet et nyt glidelegeme fremstillet af højtydende plast med fem gange længere levetid. Til overvågning af de slidstærke skinner, kan brugerne nu benytte de intelligente EC.T sensorer. Det sikrer regelmæssig information om skinners tilstand og sender vigtig teknisk information til vedligeholdelsesteknikere i god tid.

For at sikre en mere effektiv, økonomisk og konkurrencedygtig produktion, er kravene ved udvikling steget med endnu hurtigere systemer med bevægelser på 200 m og derover og med højere fyldningsvægte. Denne udvikling medfører nye udfordringer - ikke kun til energikæder og kabler, men også til glidelegemer i energiforsyningssystemet. Rullende energikæder har udført disse opgaver i lange tider uden problemer, men er dyrere. For at en energikæde der er ført i en rende kan bevæges på en slidstærk måde over lange vandringer på trods af udfordrende betingelser, kræves glideelementer fremstillet af et slidstærkt materiale. Derfor har specialisten i motion plastics igus nu med baggrund i sin årelange erfaring med slidstærk glidelejeteknologi nu udviklet en ny ekstremt slidstærk højtydende plast, specielt til høje hastigheder over 5 m/s. Glideelementet er fremstillet af de nye højtydende polymerer der allerede har bevist deres evner i selskabets eget 3.800 kvadratmeter store testlaboratorium, med en fem gange længere levetid sammenlignet med tidligere anvendte profiler. Den slidstærke skinne er designet så den arbejder blidt mod energikæden. Til permanent overvågning af tilstanden på glideelementet, har igus også udviklet EC.T sensoren.

Den nye EC.T sensor måler tilstanden og leverer vedligeholdelsesanbefalinger
Den nye EC.T sensor er indstøbt direkte i den nye højhastighedsskinne. Sensoren fungerer trådløst og er batteridrevet. Med regelmæssige mellemrum sender den et signal om tilstanden til kommunikationsmodulet icom. Denne behandler data fra alle igus isense sensorer og tilbyder integration i det ønskede vedligeholdelsesværktøj. Hvis der sker en afbrydelse af sensorens løkke, kan levetidsalgoritmer anvendes til at forudsige antallet af dage indtil næste vedligeholdelse ved hjælp af vedligeholdelsesværktøjet. Det nye glideelement med sensor benyttes til, eksempelvis, lineære robotter i automobilproduktion, på kraner i maskinværktøjskonstruktion eller på 7. akse i industrielle robotter.

Rullende energikæder til vandringer på 1000 m og derover
Vandringer på op til 1000 m eller derover er implementeret af igus med rullende energikæder. Brugerne kan benytte langsigtede og intelligente løsninger med seneste generation af P4.1 rullekæder. Årsagen hertil er at der kan leveres en sensor til de anvendte glidelejer, der sikrer smørefri montering af de enkelte kædeled. Denne informerer om tilstanden på glideelementet. Yderligere sensorer til information om tilstanden på data- og strømkabler, nedslidningen på energikæden eller endda måling af push and pull kræfter, kan også leveres for alle igus energikæder. Kombineret med vores egne garanterede og testede chainflex Ethernet, Profinet, servo, hybrid og lyslederkabler, tilbyder igus førende maskinkomponenter der er udstyret efter alle krav i Industry 4.0.