Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Smørefri igus teleskopføringer til hygiejniske udtræksskuffer02-04-2020

Nye vedligeholdelsesfri og kompakte drylin NT teleskopskinner modstår belastninger op til 180 N.

Ved brug af de nye smørefri letvægts og slidstærke drylin NT-60 teleskopskinner fra igus, kan skuffer op til 2.000 mm betjenes lydsvagt i medicinske systemer eller laboratorieautomatisering. Hertil benytter igus udelukkende slidstærke og let renholdte iglidur tribo-polymerer til skydeelementerne.


Teleskopskinner anvendes overalt til fjernelse af objekter fra små steder enten i skuffer, salgsautomater eller nakkestøtter. Dette er muligt da de består af flere skinner der kan skydes sammen og trækkes fra hinanden. For at brugerne kan stole på en letvægts- og smørefri løsning, selv ved store belastninger har igus nu udvidet sin serie af drylin NT teleskopskinner. Med den nye 60 mm brede og 24 mm høje føring, er fuldt udtræk, partiel udtræk eller overudtræk med en individuel længde på op til 2.000 mm muligt. Det nye drylin NT-60 system viser specielt sine fordele i medicinsk teknologi. Her kræves løsninger der er hygiejniske, lave i vægt og nemme at holde rene. Det er derfor igus benytter hårdanodiseret aluminium i skinnerne og skydeelementer fremstillet af højtydende polymer iglidur J. Tribo-polymerer sikrer en glat, plan og, frem for alt, smørefri skydning af føringerne. Men de polymere skydere har flere fordele: De er lydsvage i drift og helt vedligeholdelsesfri grundet de indeholdte faste smøremidler. Ved at eliminere fedt, klæber snavs eller støv ikke til skinnerne. Risikoen for svigt er minimeret. De teleskopiske skinner kan rengøres nemt og hurtigt med højtryksrenser eller kemikalier, et vigtigt kriterie for hospitaler.

Nem føring af tunge belastninger
Alle elementer i den nye drylin NT-60 føring der er underlagt bøjningsbelastning er fremstillet af metal og har en høj stivhed. En skuffetest på igus laboratoriet påviste at de to teleskopføringer med et udtræk på 400 millimeter kan modstå statisk belastninger på op til 180 N i nærheden af grebet. Ved brug af skydeelementer fremstillet af polymerer i stedet for metalkugler kan justeringsføringer monteres både horisontalt - som en klassisk skuffeføring - og individuelt eller parallelt til hinanden. "Dette giver brugeren et udvalg af designmuligheder. Føringerne kan benyttes inden- og udendørs da de er helt korrosionsfri" forklarer Michael Hornung, drylin produktchef hos igus GmbH.

Kompakt dimension til små belastninger
Udover drylin NT-60, tilbyder igus også systemet i en bredde på 35 millimeter og en højde på 19 millimeter. Det muliggør udtræk til individuelle længder på op til 1.200 millimeter. Med den kompakte type, er drylin T-35 teleskopsystemet egnet til anvendelser under trange installationsforhold som motorkøretøjer eller autocampere. Udover fuldt udtræk, partielt udtræk og overudtræk, tilbyder drylin NT-35 serien også en version med låsefunktion i midter- og endepositioner. Ren under drift, robust i håndteringen, værdifuld i justeringen. Ud over medicinsk teknologi og laboratorieautomatisering, kan drylin NT teleskopakser også anvendes i konstruktionen af salgsautomater, i indendørs- og butiksfittings samt fittings i møbelsystemer.