Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Sikkerhed ved høj hastighed med igus energikædesystem i lineær motor robot23-04-2020

Sidemonteret energikæde fra igus sikrer driftssikker energiforsyning i højhastigheds- letvægts- lineære robotter

Dobbelt så hurtige og halvt så tunge: Det er det der gør de lineære motor robotter fra FIBRO LÄPPLE TECHNOLOGY (FLT) forskellige fra andre løsninger. For at den lineære robot kunne få produktionen i gang både hurtigt og sikkert, var der brug for en kompakt, stærk og støjsvag energiforsyning. Et sidemonteret igus energikædesystem med formonterede chainflex kabler viste sig som den optimale løsning.


Lineære robotter er det foretrukne automatiseringsværktøj til maskin- eller pressefødning, ordreplukning og højreolslæsning eller endda transport- og håndteringsopgaver. På baggrund af behovet for produktion af hurtigere, mere intelligente og økonomisk profitable løsninger, udviklede FIBRO LÄPPLE TECHNOLOGY en lineær robot de opfylder ønsket om en maksimering af produktionsydelsen. I et nyt carbon design, sparer den lineære robot op til 50 procent i vægt, sammenlignet med konventionelle løsninger. Vægtreduktionen tillader den dobbelte hastighed, accelerationer på op til 26m/s2 og den dobbelte positioneringsnøjagtighed. I stedet for tandstangsdrev, valgte designerne en lineær robot da den tillader en meget høj dynamik. En fritbærende energikæde i E4.1 serien fra igus sikrer energiforsyningen til z-akse. Integrationen af en egnet energikædeløsning i en kompakt installation af x-aksen var en udfordring, da en klassisk glide- eller fritbærende løsning var udelukket på grund af de høje kræfter. "Sammen med igus besluttede vi os for en sidemonteret energikæde", forklarer Boris Bind, Leder af mekanisk design og udvikling hos FIBRO LÄPPLE TECHNOLOGY.

Komplet energiforsyningssystem direkte fra en enkelt kilde
En E4.1 serie energikæde blev anvendt sammen med skydeelementer der reducerer slitagen yderligere. Designerne benyttede også igus kabelsortiment. De valgte formonterede chainflex kabler - såkaldte readycables - der er specifikt designet til brug i energikæder og, takket være et stort antal tests på selskabets eget 3.800 kvadratmeter store testlaboratorium, leveres med en garanti på 36 måneder. Det komplette system er monteret i en speciel føringsrende, der yderligere minimerer støj og øger driftssikkerheden på systemet.