Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

5 gange smart: igus lancerer det første katalogsortiment af intelligente glidelejer28-05-2020

isense glidelejer registrerer slitage og advarer om maskinsvigt i god tid

igus har nu udviklet sin første isense glidelejeserie med fem iglidur materialer til forebyggende og vedligeholdelse. Smørefri løsning der informerer om den aktuelle slitage, til såvel fødevareindustrien, tekstilmaskiner, gaffeltruck som byggemaskiner, med intelligente isense glidelejer, som optimerer levetiden. Vedligeholdelse kan planlægges i god tid og maskin- og systemsvigt forebygges.


Slidstærke dele som glidelejer skal modstå ekstreme belastninger i maskiner og anlæg. Der vil opstå store problemer hvis et af disse lejer svigter. Derfor præsenterede igus det første udkast til en intelligent lejeløsning på Hannover Messe 2019. Teknologien der er integreret i lejet registrerer slitage på forhånd, og giver brugeren et signal i god tid når slitagegrænsen er nået. Vedligeholdelse kan planlægges på forhånd og oppetiden forbedres. Efter mange testserier på det 3.800 kvadratmeter interne testlaboratorium, har igus nu udviklet det første isense standardsortiment til sine smørefri iglidur glidelejer. "Katalogets sortiment inkluderer fem materialer der dækker et stort udvalg af højt belastede applikationer" siger Stefan Loockmann-Rittich, Afdelingsleder på iglidur Plain Bearing Technology hos igus GmbH. Det FDA-certificerede materiale iglidur A180, der er specielt udviklet til brug i fødevareindustrien, det ekstra kraftige leje iglidur Q2E til brug i byggemaskiner og landbrugsmaskiner, universalmaterialet iglidur G, maratonløberen iglidur J samt iglidur P210 som specialist i roterende og rullende bevægelser er også inkluderet. igus tilbyder alle intelligente glidelejer i tre dimensioner hver, med indre diametre på 20, 30 og 40 millimeter. Yderligere dimensioner og materialer kommer senere.

Systemtilslutning i henhold til kundekrav
Til tilslutning af isense glidelejer, har igus fire egnede kabler med oliebestandig og medieresistent ydre kappe i PUR, i fire standardlængder på 1-10 meter, på programmet. Herudover kan brugeren vælge mellem to tilslutningstyper. Sensorers måledata kan integreres i brugerens systemer på forskellig vis. igus tilbyder tre udlæsningsenheder til dette formål: Enten kan brugeren udlæse alle tilslutningspunkter eller installere en styreenhed der med et rødt/grønt display på maskinen, leverer information om tilstanden på glidelejerne. En anden mulighed er tilslutning til icom.plus. Hertil sender et radiomodul sensordata trådløst til kommunikationsmodulet. Herfra er integration af data med IoT, cloud system eller kundens netværk mulig på kablet basis. "Kunden har friheden til at udlæse data som det passer ham bedst", forklarer Stefan Loockmann-Rittich.