Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273

Presse

Har du spørgsmål? Har du brug for materiale?
Aktuelle presseoplysninger og fotomateriale klar til udgivelse kan hentes her.
Vi vil naturligvis også gerne høre fra dig telefonisk, via e-mail eller fax!
 
PressekontaktVil du gerne tilføjes til vores presse-distributionsliste?

Pressemeddelelser efter område

Energi- og datatransmission udlagt og tilsluttet på mindre end 60 minutter28-05-2020

Revolutionerende autoglide 5 system fra igus kræver ingen føringsrende

Sikker føring af energi over lange vandringer og til en lav pris: Det var målet bag udviklingen af autoglide 5 fra igus. Det nye energikædesystem er specifikt designet til horisontal brug i intralogistik og kransystemer. Den specielle funktion: Energiforsyningen er hurtigt installeret, da den ikke kræver en føringsrende. Den ligger i stedet på en stålwire, der holdes på plads af energikædens profil.


Mange brugere benytter samleskinnesystemer til effekt- og datatransmission under trange, kompakte forhold og til hurtige bevægelser i f.eks. lagrings- og plukkeenheder. Deres største ulempe er, at de er dyre at vedligeholde, som standard kun kan benyttes til effekttransmission og skal rengøres regelmæssigt for at undgå kontaktfejl. igus har nu udviklet autoglide 5 til sikker føring af horisontale kabler ved hastigheder op til 4 m/s og op til 80 meters vandring selv uden rende. "autoglide 5 kan nemt installeres i gangen på en wire eller en profil. Den er frem for alt attraktiv med sin pris, en 88 procent kortere installationstid sammenlignet med rendesystemer og den vedligeholdelsesfri drift", forklarer Christian Strauch, Industry Manager Intralogistics hos igus. "Den nye energiforsyning er derfor et reelt alternativ til samleskinnesystemer."

Sikker føring af energi og data selv uden rende
Til installation af autoglide 5 skal intralogistik-teknikeren kun bruge den leverede metalwire, der strækkes ud på gulvet i gangen. Alternativt, er føring via plasttov eller en profil også mulig. Energikæden kan vandre sikkert på tovet, da igus' udviklere har udviklet et specielt føringskoncept. Undersiden af kædens led har et føringselement i midten, så energikæden kan hvile sikkert på tovet. For slidstærk og præcis føring af øvre bane af kæden på den nedre bane, benytter udviklerne igus' autoglide elementer. Dette system består af bicelletype sprøjtestøbte tværpinde der forhindrer at energikæden glider ud. Det lader brugeren arbejde helt uden føringsrende.

Langlivet, vedligeholdelsesfri og nem at rengøre
Samleskinnesystemer eller kontakt med strømaftager er meget følsomme ved slitage og skal udskiftes efter kun et til to år. Med autoglide 5, har igus udviklet en langlivet og vedligeholdelsesfrit energiforsyningssystem fremstillet af højtydende polymerer. igus tester aktuelt den lange levetid for den nye energikæde på sit eget 3.800 kvadratmeter testlaboratorium. På laboratoriet har autoglide 5 allerede overbevist med sin lydsvage drift. Ved hastigheder på 2 meter i sekundet var den målte værdi 63 dB(A). En anden fordel: Da autoglide 5, i modsætning til samleskinnesystemer, ikke har åbne kontakter, er gangen nem at rengøre", siger Christian Strauch entusiastisk. igus tilbyder energikædesystemet fuldt monteret som en readychain med højfleksible chainflex kabler.