Vælg venligst leveringssted

Valget af land/region kan påvirke diverse faktorer som pris, forsendelsesmuligheder og produkttilgængelighed.
Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273
DK(DA)

iglidur® - Maskinbearbejdning, montering, vedhæftningBillede 1.21: Monteringen udføres med jævn kraft.

Figur 1.24: Diagram: Prepasning af bøsningerne

Tabel 1.13: Retningslinjer for maskinbearbejdningen

Procedure Drejning Boring Fræsning
Skæreværktøj SS SS SS
Fremføring [mm] 0,1 ... 0,5 0,1 ... 0,5 Op til 0,5
Frigangsvinkel 5 ... 15 10 ... 12  
Klemmevinkel 0 ... 10 3 ... 5  
Skærings
rate [m/min]
200 ... 500 50 ... 100 Op til 0,5

Monteringsvejledning

iglidur® lejer leveres monteringsklare. Den omfattende produktrække muliggør i de fleste tilfælde anvendelse af standarddimensioner. Hvis en senere maskinbearbejdning bliver nødvendig til trods for dette, viser tabellen ved siden af standardværdierne for maskinbearbejdning. Så vidt muligt bør efterfølgende maskinbearbejdning af glideoverfladerne undgås. Større afslidning er det sædvanlige resultat. iglidur® M250 er en undtagelse med dens høje egnethed for efterfølgende maskinbearbejdning. Ulemperne ved maskinbearbejdning af overfladen på de andre iglidur® lejer kan modvirkes ved smøring i forbindelse med monteringen.

Montering

iglidur® lejer er prespasningsbøsninger. Dets indvendige diameter justeres kun inden for den tilsvarende tolerance efter, at lejet er blevet presset ind i H7-monteringshullet. Overskydende prespasning kan være op til 2 % af den indvendige diameter. Sikker pasning af det prespassede leje sikres med den. Aksial eller radial forskydning i huset undgås således på sikker vis. Hullet i huset skal udføres inden for H7-tolerance til alle lejer og være så glat, jævnt og affaset som muligt. Monteringen udføres med jævn kraft. Brug af centrerings- eller kalibreringstappe kan føre til lejeskader og større slør.

Vedhæftning

Klæbning af bøsningerne er under normale omstændigheder ikke nødvendig. Hvis højere temperaturer truer en sikker fæstning af lejet, skal der benyttes et temperaturbestandigt leje.

Hvis fastgørelsen af lejet alligevel udføres ved vedhæftning, kræves der under alle omstændigheder passende test. Overførsel af succesrige resultater til andre anvendelser er ikke mulig uden yderligere data.

Press-fit montering af glidelejer på den nemme måde

iglidur® glidelejer er press-fit lejer, der er dimensioneret i overstørrelse og presses ind i huset med H7 tolerance. Dette sker ikke altid i en monteringslinje og med egnede værktøjer. igus® monteringshjælp optager glidelejer fleksibelt og driftssikkert for akseldiametre fra 13 til 50 mm (PT-1350) og 6 til 20 mm (PT0620) og tillader endda montering med en hammer - enkelt og hurtigt.
Indtrykningshjælp til glidelejer
Indtrykningshjælp til glidelejer

iglidur® indtrykningshjælpeværktøj

Varenr.
Mere om den valgte del:
myCatalog myCatalog