Vælg venligst leveringssted

Valget af land/region kan påvirke diverse faktorer som pris, forsendelsesmuligheder og produkttilgængelighed.
Min kontaktperson
igus® ApS

Lysholt Alle 8

DK – 7100 Vejle

+45 86603373
+45 86603273
DK(DA)

Klassificering af chainflex®-kabler

For at gøre det nemmere for dig at vælge har vi klassificeret alle chainflex®-typer i henhold til kriterierne "grundlæggende krav, vandrelængde, oliebestandighed og vridning". Jo højere tallet er, des bedre er kablet.
 
Eksempel: Du leder efter et kabel, som er egnet til den højeste mekaniske kapacitet. I en ikke-understøttet og glidende anvendelse skal vandringen være op til 100 m. Derudover er kablet også designet til at opfylde kravene til oliebestandighed i henhold til DIN EN 50363-10-2. Kablet er ikke særligt designet til vridningsanvendelser.
 
Du kan vælge i klassificeringsoversigten:
 
Grundlæggende krav: 6 Vandrelængde: 5 Oliebestandighed: 3 Vridning: 1
Dette angiver kablets klasse, i dette tilfælde "Klasse 6.5.3.1", som du kan finde på hvert produkts side.
Grundlæggende krav Vandrelængde Oliebestandighed Vridning
Fra 1 til 7 Fra 1 til 6 Fra 1 til 4 Fra 1 til 4
Grundlæggende krav lav 1 2 3 4 5 6 7 højest
Vandrelængde ikke-understøttet 1 2 3 4 5 6 400 m +
Oliebestandighed ingen 1 2 3 4 højest
Vridning ingen 1 2 3 ±180°

chainflex®-klassen er sammensat af 4 dele:

Grundlæggende krav

Belastningsevne (R og V)
1 til 7

1: Fleksible kabler
2: Yderst fleksible kabler
3: Kædeegnede kabler uden specialdesign (f.eks. ledere beviklede i lag) til anvendelse i e-chains®.
4: Kabler med specialkonstruktion til vedvarende bevægelse i e-chains®, mellembelastning, radiusser fra 7,5 x d, hastighed op til 3 m/s
5: Kabler til vedvarende bevægelse i e-chains®, høj belastning, radiusser fra 6,8 x d, hastighed op til 10 m/s
6: Kabler til vedvarende bevægelse i e-chains®, højeste belastning, radiusser fra 5 x d, hastighed op til 10 m/s
7: Kabler til vedvarende bevægelse i e-chains®, højeste belastning til de mindste radiusser, indendørs og udendørs anvendelser, radiusser fra 4 x d, hastigheder op til 10 m/s med mere
Vandrelængde

Vandring
1 til 6

1: Ikke-understøttet
2: Vandring op til 10 m
3: Vandring op til 20 m
4: Vandring op til 50 m
5: Vandring op til 100 m
6: Vandring op til 400 m med mere
1: Ingen oliebestandighed<br> 2: Oliebestandig (baseret på DIN EN 50363-4-1)<br> 3: Oliebestandig (baseret på DIN EN 50363-10-2)<br> 4: Oliebestandig (baseret på DIN EN 60811-2-1, organisk oliebestandig (baseret på VDMA 24568)

Oliebestandighed
1 op til 4

1: Ingen oliebestandighed
2: Oliebestandig (baseret på DIN EN 50363-4-1)
3: Oliebestandig (baseret på DIN EN 50363-10-2)
4: Oliebestandig (baseret på DIN EN 60811-2-1, organisk oliebestandig (baseret på VDMA 24568 med Plantocut 8 S.MB testet af DEA)
Vridning

Vridning
1 til 3

1: Ingen vridning
2: ± 90 , til 1 m kabellængde
3: ± 180 , til 1 m kabellængde

I teorien ville de følgende klasser være en mulighed: laveste "Klasse 1.1.1.1", højeste "Klasse 7.6.4.3"

Hvad betyder chainflex® "klasse" (fikationen)?

igus® har leveret kabler til permanent bevægelse i e-chains® i mere end 25 år – e-chain®-kabler, som ganske enkelt er gode til én ting:
Driftssikker funktion.
For at opnå dette skal alle chainflex®-kabler i alle e-chain®-anvendelser kunne klare strenge krav, f.eks. meget små bøjningsradiusser, høje cyklushastigheder, kompakte installationsforhold, en bred vifte af kemiske påvirkninger og dynamiske parametre.
igus® udfører grundlæggende kvalifikationstest af kabler i henhold til igus®-standarder i sit eget tekniske center i testlaboratoriet. Disse chainflex®-kvalifikationsstandarder omfatter en række test, som derefter fører til tildelingen af den respektive "igus®-klasse".

1. chainflex® standardkvalifikation - "Materialer"

Udover de typiske kabel-specifikke standardiserede tests (f.eks. holdbarhed under bøjningstests, aldring, slidstyrke, mediebestandighed, eventuel flammesikkerhed osv.) skal materialer foreslået til brug i serieproduktion på chainflex®-kabler bestå en række test i E-Kæder. Disse testprogrammer, som kan vare op til 3 år, er altid baseret på bevægelsestest i og med E-Kæder/E-Kæde-materialer og omfatter:

Holdbarhed under bøjningstestI E-Kæder ved stuetemperatur og glidning og frithængende vandring.

Holdbarhed under bøjningstestI E-Kæder i temperaturer under frysepunktet og vandringer over 8 m (ned til -40 °C, afhængig af materialer)

Holdbarhed under bøjningstestI E-Kæder i forskellige flydende medier ved vandringer på ca. 0,5 m.

SlidtestsSlidtest i kombination med kædematerialer.

3. chainflex® standardkvalifikation

Disse testprogrammer er baseret på standardspecifikationer fra certificeringsorganer og udføres i overensstemmelse med disse specifikationer.
Testlaboratorium igus® har lavet en omfattende udvidelse af sit testlaboratorium for energikæder og kabler på 1.030 kvm. Nye standardprodukter og kundespecifikke energikæder bliver hele tiden afprøvet på mere end 70 prøveopstillinger.

2. chainflex® standardkvalifikation - "Design"

Afhængigt af den definerede målsætning (fx dobbelt slag) er disse testprogrammer, som kan vare i 1 til 3 år, altid baseret på bevægelsestest i og med E-Kæder og omfatter:

Holdbarhed under bøjningstestI E-Kæder ved stuetemperatur og glidning og frithængende vandring. Radierne er betydeligt mindre end dem der efterfølgende angives i kataloget.

Holdbarhed under bøjningstestI E-Kæder på varierende temperaturkurver der spænder fra -40 °C til +60 °C - afhængig af design og materialer - i glidende vandring og mindre radier end dem der efterfølgende angives i kataloget.

Holdbarhed under vridningstestI triflex® E-Kæder ved ±180 ° /m for vridningskabler på vride-prøveopstillingen med 1 m triflex® E-Kæde.

Holdbarhed under vridningstestI triflex® E-Kæder ved bevægelsesprogrammer på 6 aksede robotter.

4. chainflex® standardkvalifikation - "Produktoptimering"

Efter mange års kvalificering af design og materialer kvalificeres og defineres produktionsprocesserne helt ned til maskinniveau for at holde produktionstolerancen så lav som muligt. Kabler afprøves selvfølgelig systematisk og løbende fra kørende produktion og underkastes en parti-test. Parti-test betyder hos igus®:

Optagelse og evaluering af produktionsparametrene i relation tilchainflex®-kablet.

Holdbarhed i bøjningstests i e-kæde-prøveopstillinger med korte, hurtige vandringer.


Som en hjælp til at forenkle udvælgelsen af næsten 1.000 bevægelige e-kæde-kabler har igus® indført det nye "Klasse" udvælgelses- og kabel-kvalifikationssystem på grundlag af disse testserier
På basis af denne "Klasse" (klassifikation) er det muligt hurtigt og nemt at vælge et kabel til en specifik anvendelse. "Klassen" beskriver den forventede belastning, vandring og nødvendige olie-/mediebestandighed.