Slicing-divisionen hos Treif Maschinenbau GmbH i Oberlahr producerer systemer som f.eks. den højtydende slicer 'Divider 880' til fødevareindustrien.
En af dens tekniske funktioner er et højhastighedsudløbssystem, hvis opgave er at fjerne det skiveskårne produkt fra skæreområdet og føre det til emballeringsmaskinen. For ikke at afbryde produktflowet skydes en slags gaffel ind i produktflowet, hvilket forårsager enorme accelerationer på 25 G. Samtidig skal udskæringerne hele tiden være rene. Samtidig skal snittene hele tiden være rene og absolut jævne. De tandremme, der bruges til at accelerere gaflen til 25G, drives og afbøjes synkront. De rullelejer, der oprindeligt blev installeret i afbøjningen, skulle forsegles. Da forseglingen genererede friktion, som havde en negativ effekt på drevene, blev der søgt efter en bedre løsning.
Der var også udfordringer for selve skæresystemet. For eksempel skulle tomme snit (knivomdrejninger, hvor der ikke skæres noget produkt) undgås. Disse forårsager høje dynamiske belastninger i produktet. Knivkapaciteten og en kammerstørrelse på 450 x 130 mm til indføring af de produkter, der skal skæres, resulterer i fysiske krav, hvis ydelsesdata maskinelementerne skal opfylde.
På grund af den komplekse kravprofil for de kontinuerlige, hurtige bevægelser blev de pågældende glidelejer testet af Treif selv over en periode på flere måneder, hvor slidresultater og levetidsberegninger også var i centrum.
Fødevareindustrien har også strenge hygiejnebestemmelser, der skal overholdes, f.eks. kræves der smørefrie slag- og skæresystemer for at sikre, at der ikke kan forekomme produktforurening på noget tidspunkt under rengøring med vand og de forskellige rengøringsmedier. Kemikalieresistens og lav fugtabsorption er også vigtigt. Og da skæremaskinerne kan være i brug op til seks dage om ugen, nogle gange i treholdsskift, skal deres levetid være helt rigtig. Uplanlagt vedligeholdelse bør udelukkes.