Kapaciteten på Walterwerk Kiel GmbH & Co. KG's vaffelbagningssystemer er konstant stigende og varierer, afhængigt af maskinens størrelse, fra 3.000 til 19.000 standardvafler i timen.
Bageprocessen for en standardvaffel til industriel isproduktion er altid den samme: Den bages flad i ovnen, føres til en indpakningsstation og rulles op, mens den stadig er varm. Derefter transporteres den til køletårnet via et transportbånd, før vaflen pakkes ind i en papirkegle i pakkeområdet. Først derefter fyldes den med is. Der er garanti for, at der kun kommer én kegle i, ellers vil der være problemer med påfyldningen. Med forskellige størrelser papirkegler skal systemet justeres igen og igen.
Og det er netop i denne sektion, pakkeområdet til adskillelse og tilførsel af isposer af papir, at der anvendes lineære lejer. De garanterer formatjusteringen i strippestationen og skal opfylde høje krav: For eksempel er driften i systemet til tider præget af høj luftfugtighed og udstødningsgasser. Derudover er der nogle gange temperaturer på omkring 50 °C i kombination med det allestedsnærværende, klæbrige wafer-støv. Sukker og noget af det salt, der bruges, er ekstremt slibende. Og en sukkeropløsning, der bruges i limudstyr, som også klæber kegle og skive sammen, må ikke påvirke adskillelsesprocessen på trods af muligheden for stænk. Under disse forhold skal alle maskinkomponenter fungere problemfrit i treskiftsdrift, syv dage om ugen, for at garantere problemfri nedetider og minimerede serviceintervaller for nationale og internationale kunder.
På grund af messens høje krav var det en prioritet for Walterwerk Kiel at få en fuldt tilpasset totalløsning fra en enkelt leverandør.