Under ølbrygningsprocessen produceres urten i bryghuset. Til dette formål opløses sukker fra malten, hvilket er nødvendigt for gæring og alkoholudvikling. De faste og flydende faser skal derefter adskilles igen. Resterne af malten, de såkaldte bryggerikorn, fungerer som filterhjælpemidler. For at opnå det ønskede filterlag i procestanken lader man bryggerikornene sedimentere i bunden af tanken. Det fører til en forøgelse af filtreringseffektiviteten og i sidste ende til et uigennemtrængeligt lag. For at gøre det gennemtrængeligt igen på en kontrolleret måde skæres der slidser i de brugte korn med knivene i den såkaldte chopper. Som følge heraf sker der igen en kontrolleret bevægelse. Efter fuldstændig adskillelse af de flydende og faste faser skal bryggerikornene fjernes fra lautertunnelen. Der bruges forskellige tekniske anordninger til dette formål.
Virksomheden Kaspar Schulz udviklede de såkaldte jackknives til dette formål. Knivene, som bruges til at skære bryggerikornene over, er drejeligt monteret. Når hakkeenheden roterer med uret, skærer knivene bryggerikornene over. Når hakkeenheden roterer i den modsatte retning, foldes knivene over og skubber bryggekornene mod en udløbsåbning. Der er ikke behov for yderligere aktuatorer eller cylindre.
Under processen udsættes udstyret i procesbeholderen for en lang række negative påvirkninger. Disse krav gjaldt også for lejerne til jackknivene, som der skulle findes en passende løsning til.
Lejets materiale skulle kunne modstå skiftende temperaturer mellem 0 og 120 °C samt rengøring med aggressive kemiske rengøringsmidler uden problemer, og det skulle være FDA-godkendt.
Tidligere brugte man lejer af rødgods til at montere knivene, men de var svære at arbejde med, viste tegn på slitage, når de kom i kontakt med visse rengøringsmidler, og de var ikke FDA-godkendte. Desuden udvidede de sig hurtigt under varme forhold og skulle justeres til kolde eller varme forhold.