Ansøgningen præsenterer en maskine til at flade kød ud i tynde skiver. Dette nye system blev udviklet med henblik på at øge produktionskapaciteten i kødforarbejdningen. Det vigtigste element i maskinen er de tre ruller, der bruges til at opretholde justeringen. To transportbånd (øverst og nederst) drives med samme hastighed af en tandrem. Det gør det muligt for "at sluge" og fodre kødskiverne til komprimeringsvalserne, som rager 2-3 mm op over bordniveauet, som transportbåndet bevæger sig på.
I projektets første fase blev der brugt nålelejer, som ganske vist var meget modstandsdygtige over for stress og belastning, men som var meget vanskelige at installere og krævede hyppig smøring. Endnu vigtigere var det, at hvis et nåleleje blev beskadiget, blev hele rullen straks blokeret og stoppede driften. Derudover rengøres maskinen to gange om dagen ved hjælp af højtryksudstyr med aggressive kemikalier. På grund af den grundige udvaskning af smørefedt, der bruges i nålelejerne, var der risiko for, at stofferne kom ind i transportbåndet - på trods af de høje hygiejnebestemmelser i fødevareindustrien. Efter flere ugers arbejde begyndte lejerne allerede at knirke og sætte sig fast i kurvene. Den tekniske service havde konstant travlt med vedligeholdelse.