Skift sprog :
Automatisering i cateringbranchen, også kendt som køkkenautomatisering eller food service-automatisering, kan dække alle aktiviteter fra udvælgelse af ingredienser til tilberedning og servering af mad og drikke til kunderne. lineære rumrobotter tager ingredienser fra hylden, mens madlavningsrobotter forarbejder dem. Barista-robotter fjerner og serverer den frisklavede kaffe. Og delta-robotter samler en burger ved hjælp af pick & place.
De roterende, drejelige og lineære bevægelser i alle disse processer sikres af lejer, gear og robotkomponenter. Disse såkaldte motion plastics er enkle at implementere, vedligeholdelsesfrie at betjene og omkostningseffektive at realisere.
Hvordan præsenteres ingredienserne sikkert og præcist til videre forarbejdning? Hvordan kommer bagværket fra en hylde til salgsdisken? En mulig løsning er gantry-robotter, som bevæger sig til den korrekte position på en hylde som en lager- og udleveringsenhed i logistikken, samler produktet op og transporterer det til udleveringspositionen. Ud over at være smøremiddelfri og modstandsdygtig over for kontaminering gør portalens præcision og vedligeholdelsesfrihed også en forskel i denne proces.
Tilberedning er i centrum for køkkenautomatisering. Ud over madlavningsrobotter findes der også såkaldte delta-robotter, som samler de tilberedte ingredienser stykke for stykke ved hjælp af pick & place. For eksempel skabes en burger helt automatisk af en bolle, sennep og ketchup, burgerbøf, ost og salat.
Den højeste prioritet her er overholdelse af hygiejneretningslinjerne. Fødevarer må ikke forurenes af maskinkomponenter som robotarme, lejer og gear. Helt smøre- og vedligeholdelsesfri bevægelsesplast er løsningen her. Designet som modulære byggeklodssystemer kan man opnå hurtig og ukompliceret automatisering.
Hvordan det tilberedte måltid leveres til kunden, bestemmes primært af den afstand, produktet har tilbagelagt. En såkaldt baristarobot kan f.eks. være tilstrækkelig til at transportere en kaffekop fra maskinen til en nærliggende disk. Her spiller fleksibilitet en lige så vigtig rolle som egnethed til at håndtere fødevarer. Hvis der skal tilbagelægges længere afstande i en restaurant, er lineære systemer, hvor madbakkerne systematisk transporteres til et bestemt bord, velegnede.

RBTX: For leverandører og kunder af robotkomponenter.
RBTX® platformen bringer brugere og leverandører af billige robotkomponenter sammen hurtigt og nemt. Brugere kan finde portaler, robotarme, endeeffektorer, kameramoduler, styresystemer og meget mere centralt på ét sted - og kan finde individuelle komponenter eller samle hele robotter.
Samtidig kan leverandører af robotkomponenter bruge markedspladsen RBTX® til at markedsføre deres produkter til et større publikum på en målrettet og bekvem måde.
Alle produkter testes for slid og bæreevne under virkelige forhold i igus'® testlaboratorium, der er det største i branchen. Resultaterne indlæses i vores værktøjer til beregning af levetid og gør det muligt at lave præcise forudsigelser om holdbarheden.
Efter anmodning udfører igus® også kundetests for at teste brugen af produkterne under meget individuelle forhold.

Hvad er de vigtigste regler for producenter af salgsautomater i fødevaresektoren? Hvordan kan man spare på installationspladsen i lyset af et voksende produktsortiment? igus' blog indeholder interessante artikler om salgsautomater.
Personlig betjening:
Mandag til fredag fra 7:00 til 20:00.
Lørdag fra 8:00 til 12:00.
Online:
24h